#KOVIDOL – Kiút a járványhelyzetből

Mindenki #KOVIDOL: Vállalja Véleményét – Tesz a Tisztánlátásért – Kiáll az Igazságért

Demonstráció!?

Demonstráció!?

2021-11-13 (Utoljára Frissítve: Sat, 28 May 2022) Dr.Kovács Kovidol 0 #KOVIDOL Esemény

Demonstráció!? „Felesleges hőbörgés, nem hiszek benne, úgy sem ér semmit!?”

De bizony van értelme! Miért?

  1. Mert a szó eredeti értelmében – bemutatás, szemléltetés, bebizonyítás, kinyilvánítás, megnyilvánulás – a lényege pontosan az, hogy újra és újra megmutassunk magunkat, hogy hallassuk a hangunkat: „Itt vagyunk, sokan vagyunk, más a véleményünk, mást akarunk, nem némítottak el, nem engedelmeskedünk!”
  2. Alul a víznek árja: Ha elég ember gyűlik össze, a tömeg erejénél fogva hegyeket dönt, visszakozásra készteti a hatalmat, visszavonásra a rossz döntéseket, sőt megdönti a diktatúrákat (nem szokásuk ugyanis maguktól távozni). Ezzel egyben határt is szabunk: „Eddig és ne tovább!”
  3. Megtiszteljük vele azokat, akik saját idejüket, energiájukat, forrásaikat nem kímélve dolgoznak a közös ügyeken, például megszervezték ezt a demonstrációt is. Mások helyett is. Biztos neki is volna jobb dolguk, mint vasárnap délelőtt az utcán tiltakozni fagyban vagy kánikulában, és napokkal, hetekkel előtte folyamatosan szervezni az eseményt.
  4. Testben-lélekben, ha gyűjtés is van, anyagilag is támogatjuk a szervezőket, amivel erőt adunk nekik a közös ügyért való munkálkodásuk folytatásához.
  5. Cseppet sem pusztán hőbörgés. Persze az is van, néha ki kell engedni a gőzt. De a többség általában nagyon is békésen beszélget, ismerkedik, keresi egymásban a szolidaritást, a „sors- és/vagy harcostársakat”. Persze van az az ügy, ami már élet-halál kérdése, és akkor bizony elszakad(hat) a cérna. A kovid-ügy: az agymosás, a kényszeroltások, a normális éltünk tönkretétele, szabadságunk, mozgásterünk folyamatos szűkítése stb. már réges-régen elérte ezt a küszöböt.

Persze a demonstráció akkor ér valamit, ha itt nem ér véget a dolog, akkor hatékony, ha előtte és utána is más úton-módon, kreatívan-aktívan továbbra is munkálkodunk, hogy elérjük azt a célt, amiért az utcára vonultunk.

A nov. 15-i felhívás

Mi kell hogy történjen, hogy kiállj a szabadságodért?!

„Hitlert hétfőn megválasztották, és pénteken már kezdte pakolni az embereket a kemencébe? Nem! Szépen fokozatosan történt. Az első dolog, amit Hitler tett, hogy elkezdett újságcikkeket írni: Hogy minden, ami rosszul működik, a zsidók hibája. ...

Mi tettek erre a zsidók? Írtak ők is cikkeket: Elnézést, de ezzel én nem értek egyet? Nem! Aztán a zsidóknak Dávid-csillagot kellett viselniük, hogy megkülönböztessék őket. Mondták erre, hogy: Nem, ez, sérti a személyiségi jogainkat?! ...

Most meg fázol, mezítelen vagy és a kemencékhez vezetnek… Vajon most már eljött az idő, hogy feltedd a kezed: Elnézést, de én nem igazán értek egyet ezzel az egésszel?! Durr!!! Halott vagy! Késő reklamálni. Az elején kellett volna reklamálni, amikor még volt valami esélyed! ...

Meddig kell fajulnia a dolgoknak, hogy úgy dönts, most már te magad is teszel valamit?! El kell kobozzák az összes tulajdonodat? Engedélyhez kell kössenek minden egyes tevékenységedet, amit végezni szeretnél? Vagy marhavagonokba kell pakoljanak, hogy végre azt mondd: Álljunk csak meg egy pillanatra… Mikor jön el az a pillanat, amikor végre ellenállsz, és azt mondod: Nem! Nem engedelmeskedem és pont! Előbb vagy utóbb húznod kell egy vonalat, és ott megtámasztanod magad, függetlenül attól, hogy bárki más megteszi-e ezt vagy sem. Ezt jelenti az igazi szabadság.”

Michael Badnarik – amerikai szoftverfejlesztő mérnök, politikai közszereplő, a 2004-es elnökválasztáson a Libertárius (Szabadságelvű) Párt színeiben induló, és 4. helyezettként végzett jelöltje .

A teljes videó: fb.watch/60DEmXXaCu

Még Nincsenek Hozzászólások

Hozzászólás

Megjegyzés: HTML nélkül