#KOVIDOL – Kiút a járványhelyzetből

Mindenki #KOVIDOL: Vállalja Véleményét – Tesz a Tisztánlátásért – Kiáll az Igazságért

A KOVID mítosz – interjúsorozat a pandémia valós arcáról és a kiútról

A KOVID mítosz – interjúsorozat a pandémia valós arcáról és a kiútról

2022-02-11 (Utoljára Frissítve: Tue, 22 Feb 2022) Stratégia Csiga 0 #KOVIDOL Hasznos oldalak


KOVID mítosz – interjúsorozat a megújuló Szövetkezet TV-ben


Jogod van az igazsághoz! A Szövetkezet TV küldetése és szlogenje. És az EGÉSZséghez is! Annak teljes – testi, lelki és szociális – értelmében. Ezt az egészségdefiníciót a WHO állította fel, és ennek alapjait tanultuk/tanítják az orvosegyetemeken. Ez a WHO most alapjaiban tiporta a sárba a gyógyításnak és a betegségmegelőzésnek az alapelveit. De mint látni fogjuk, nem ez az első, hogy a WHO egyéként etikus és fontos alapfogalmakat (irányelveket) alkot, majd kénye-kedve szerint megváltoztatja ezeket. Pontosan ezt tette most is a koronavírus-járvány esetében.

Miért fontos ez, és miért tesz ilyet az Egészségügyi Világszervezet?

Az első kérdéskört – "miért fontos ez?" – jártuk körbe a KOVID mítosz beszélgetés első részében, abban a logikai sorrendben, ahogy azt megírtam a COVID-1984: Fekete doboz könyvben.

Miért fontos nemcsak a szakemberek, de bárki számára, hogy benézzen a kulisszák mögé, azaz hogy milyen protokollokat dolgoz ki a WHO?

Mert ezek azok a szabályrendszerek, amelyek alapján az orvosszakma diagnosztizálja és kezeli a betegeket. A WHO szabja meg az irányelveket, amelyek alapján a nemzeti népegészségügyi intézetek döntéseket hoznak a járványhelyzetekben is. A központi protokollok alapján ítélik meg a járvány súlyosságát, ami alapvető abból a szempontból, hogy milyen mértékű beavatkozás szükséges (védekezés módja, intézkedések…).

Minden járvány és az általa okozott következmények egy nagyon összetett folyamat. Ahhoz, hogy át tudjuk látni a helyzetet, és helyes döntéseiket tudjunk hozni az életünket és a jövőnket illetően, vissza kell mennünk az alapokhoz. A sorozat első részében ezeket az alapokat, azaz a járványhelyzet alapvető mozgatórugóit és anomáliáit – például az imént említett járványügyi alapdefiníciókat tekintettük át. A teljesség igénye nélkül. De folytatjuk…


A beszélgetéssorozat első része itt tekinthető meg


Még Nincsenek Hozzászólások

Hozzászólás

Megjegyzés: HTML nélkül